Νέα

Η γλώσσα αποτελεί την απαρχή του πεπτικού σωλήνα και το πρώτο όργανο που φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με την ίδια τη ζωή.

Πρόκειται για ιδιοπαθή, φλεγμονώδη ασθένεια του εντέρου, που μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε σημείο του γαστρεντερικού σωλήνα, απ' το στόμα μέχρι το πρωκτό, ενώ εκδηλώσεις του μπορεί να βρεθούν και εκτός γαστρεντερικού σωλήνα. Η αιτιολογία είναι ακόμα απροσδιόριστη, ενώ η διάγνωση βασίζεται στις κλινικές εκδηλώσεις και τα παθολογοανατομικά...

Τα σύνδρομα δυσαπορρόφησης, είναι μια μεγάλη ετερογενής ομάδα διαταραχών, με κοινό σημείο την αδυναμία απορρόφησης των τροφών και συνεπώς των θρεπτικών συστατικών και των βιταμινών τους. Είναι γενικά αποδεκτό από την ιατρική και οδοντιατρική κοινότητα, πως ελλείμματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, προκαλούν διαταραχές στα νύχια, το τριχωτό της...

Η ομορφιά αποτελούσε ανέκαθεν το ζητούμενο σε όλες τις κοινωνίες με διαφορετικό περιεχόμενο βέβαια κάθε φορά. Το πως γελάμε είναι συχνά η πρώτη μας επικοινωνία με τους ανθρώπους , και όμως συχνά παραμελείται η αξία ενός υγιούς και αισθητικά αποδεκτού χαμόγελου.

Πως μπορεί ένα στόμα σε μια όμορφη κοπέλα πραγματικά να γίνει καινούργιο σε 2 ώρες. Πολύ ευχαριστημένοι οδοντίατρος και ασθενής !